"Gratt ute, gratt inne, gratt i hjarta, gratt i sinne"

Gratt ute, gratt inne, gratt i hjarta, gratt i sinne. det var natt min morfar brukade saga fast han anvade sej av solen i stallet. Just nu kanns det mest gratt men snart sa kommer nog solen titta fram igen. var sa saker! Det kommer ta tid de vet jag, men jag vet ju oxa som sagt efter regn kommer solsken.. Nu ar det bara en vecka kvar i Brasilien tillsammans med cp exet, kanns skont.. jag langtar faktiskt hem lite grann, efter vannerna och alla andra man har runt hjartat. De ar ju helt sjukt jag ar i Brasilien och langtar hem!! Fast jag ar ju ganska saker pa att det ar pa grund av hela situationen, att behova se han och hanga med han varje dag.. jag hatar ju han.. eller han ar nog inte vard att hata men just nu kanner jag nagon slags hat karlek, men men.. Jag kan ju lixsom inte bara sticka ivag sjalv i Rio? kanns lite dumdristigt kanske? Jag har i alla fall fatt uppleva massor av saker och sett massor av vackra och intressanta saker. Landscape ar ju fantstic! so gront och alla mountains! Men det jag ar mest fascinerad av ar the Favelas. helt otroligt hur de kan bygga husen sa uppepa varandra. det ser hemskt ut men fasinerande pa dagen och pa natten ar de sa vackert med alla ljus uppe i bergen. Fast man vet ju att det ar hemskt oxa sa helt annourlunda mot vad vi europer ar vana vid. De har fattiga manniskorna tjanar lika mkt i manaden som ett par av mina jeans kostar!! helt sjukt va? och de kan ingenting about consruction eller el och vatten men anda kan de bygga hus for att bo i?! 90% av the people who lives there are normal people just like you and me, workers. sen ar de 10% som ar gangsters, drugdealers och bad people.. och det ar dom som styr allt i the favelas.
I gar blev en man skjuten just next to where my exs pappa har sitt hotel. och de har ar fina omraden.. heelt sjukt en van till familjen sag alltihopa.. ett liv ar sa lite vart har.. de var nagon som sa att du kan fa nagon dodad for 500 euro! helt sjukt! och hit ville jag flytta och leva mitt liv? jag tror brasilien ar ett fint land att leva i for vissa och ett land man ska aka till om man ar turist och vill uppleva fantastiska miljoer och beacher men for mej kanns det ganska skont att ha varit har for i de kretsar och pa det sattet jag skulle leva i brasilien skulle jag nog inte bli lycklig. de ar ett fantastiskt land men fullt av korruption och sanna klass skillnader jag skulle ha svart att leva i. hur sjukt det an later nar man kan leva i full service sa vill jag tvatta mina egna klader, jag vill stada, laga min mat osv. inte jamt kanske men inte alltid bli uppassad? visst man vanjer sej nog men anda, tanka att vara hemma fru men du har nan som gor allt at dej hemma du bara gar och vantar pa att din man ska komma hem, och han jobbar ganska mkt for att ni ska kunna ha detta underbara liv.. inte vet jag? ar det ett liv, ja for vissa. jag ska val inte klaga pa allt heller de finns ju massor med saker jag uppskattar och gillar. alla drinkar , nice shops, fina restranger, nice cars ja visst, ja ar tjej vi gillar sant,bli bortskamda.. men det finns granser.. Borta bra
men hemma ar nog anda bast! Walk on/Maya


absolut ingen logik...

det finns ingen logik i karlek.. vad ar det som gor en till en san mes.. man tycker man ar sa stark och man vet ju sa val vad som ar ratt och fel.. men anda, man blir sa sjalvdestruktiv.. hur manga ganger har man inte sagt till en van: du ar vard battre, han fortjanar inte dej, han gor dej ju illa. men nar man sitter dar sjalv sa ar det inte sa jakla enkelt. eller det kanske ar for vissa men inte for mej. hur dum han an ar hur illa han an beter sej sa kan man inte stanga av kanslorna.. jag onskar man bara kunde trycka pa en knapp. sa nu ar det slut pa allt! fn vad de skulle vara skont =) varfor gor kanslor och karlek en sa blind och hjalplos. de kanns som man faller man bara faller men ingen finns dar att fanga en.

Tungt..

Just nu känns livet just tungt.. Fy fn vad det kan jvlas.. I lördags snackade jag med min kille som bor på andra sidan världen typ. Allt är jättebra, jag ska åka dit om en vecka och vi har inte träffats på en  månad. Hela tiden vi varit ifrån varandra har han gjort allt för att övertyga mej om hur bra de skulle bli om jag flyttade dit och talat om för mej typ varje dag vi pratat att inget får hända innan jag kommer och han bara älskar mej och vill bara vara med mej så klart. Jag har oxå fått lov att lova varje dag att jag inte ska göra nått dumt och att han kan lita på mej.. I alla fall på lördan tio minuter efter vi pratat får jag reda på att han varit med en annan tjej, jag snackar till och med med henne.. jaa grymt puckad brud i alla fall, hon har hängt med min kille i fem dar och de bara råkade kyssa varandra när de var full. ja bara hallå är ni 14år eller? hon hävdade att han är en sån bra kille och de var ju såå fulla. Jag måste helt enkelt prata med honom för de var ju inte hans fel.. de var ju som sagt bara nått som hände för de hade drukigt för mkt. ok, i fem dar..? sen att han skrivit massa love letters till henne gör ju inte saken bättre, men som sagt han hade ju varit väldigt påverkad då oxå..  jag försöke förklara för den här flickan att om man har bott i hop i 1 1/2 år, tänkt flytta till andra sidan värleden med varandra så är det ganska seriöst och för mej så är det ganska allvarligt om man inte kan vara ifrån varandra 1 månad utan att bara råka kyssa nån annan i fem dagar.. och från hans sida oxå ljuga varje dag och förneka det.  men hon bara försökte säga att han tyckte om mej och var så snäll och att de var bara som sagt femdagars romans.. ja vet inte hur alla är funtade men ja undrar om hon skulle vilja ha en sån kille? tydligen, men det vill inte jag i alla fall! sen har hon mage att kalla mej crazy för jag bad henne vara ärlig och bad honom fara dit pepparn växer.. grejjen är den attet här är inte det ända dumma han gjort och det är inte heller första gången det här händer, history repet it selfs.. i lördags sa han även att han aldrig skulle vara otrogen för att han had learn his lesson.. vilken pig va?! men vi är alla uppfostrade på olika vis med olika moral och normer. aja, han är en skit, de har jag ju konstaterat men de gör ju inte saken lättare.. man är ju en patetisk bitch med massa känslor, hat och helt sjukt men fortfarande kärlek. man önskar man bara kunde stänga av med knappen. Hjärnan vet ju men hjärtat kan jag tyvärr inte styra över.. Tror ni jag är bitter..

Som om de inte vore nog med sadness, så dog min lilla häst igår.. bara fyra år men med arftlig artros i båda bak.. han skulle aldrig bli bra och ha ont om han sprang för mkt.. jobbigt.. Rip Åke.. Han var ju så fin!
Nu blev ja alldeless trött på allt ledsamt, tur man har vänner! och det har jag, världens bästa! De får en att se ljusare på saker. Och i morgon ska vi ha så kul!! då ska jag glömma allt tråkigt för ett tag! Walk on/ maya 

Första avtrycket..

Första gången..
det finns många första gången,, första gången man tog ett steg eller sa ett ord, första gången man tittade på tv, första gången man sov över hos en kompis,första gången man pussade en kille, första gången man var full , första gången man var kär, första gången man åkte tåg, första gången man red på en häst. Man skulle helt enkelt kunna fylla en hel sida med första gången..
Jag minns första gången jag galopperade på en häst, den hette myran och var en liten brun ponny. Efter den första galoppen var myran den enda  hästen jag ville galoppera med. Jag hade en ridlärare som hette patrick, man fick inte hålla i sadeln men det ville jag så jag smyghöll när han inte såg..
Nog om de, I dag är det i alla fall första gången jag skriver i min alldeles egna blogg, thnx to jenny.
Efter att  ha spenderat ett antal dagar på soffan med dunder förkylning så känns livet lite lättare idag. Jag har nyss anlänt hem efter en biokväll med jenny, vi såg allt flyter.. den var rolig. Eftersom jag nyss börjat en diet så blev det inget biogodis men 4 riskakor.. dieten går sådär, den har hållit på i 8 timmar och jag är redan hungrig och sugen på godis.. I vanliga fall är jag inget för dieter eller bantning men jag ska vara bikinifit inom 20dagar so i must make an effort.. den här tiden om 20dar kommer jag ligga på ipanema beach under ett parasol med en rosa drink i högra handen..
Det kommer bli toppen, jag längtar men varför måste min kille typ bo på andra sidan världen??
So long, Maya

MissMaya your turn!


Nu är det bara att skriva så fingrarna glöder! KRAM Jenny
Det kommer att ske flera ändringar inom kort så håll tillgodo!

RSS 2.0