Dala expo

Varje år vallfärdar ca 15 000 besökare till Rommehedsfältet utanför Borlänge. Besökarna komer från hela Dalarna. Många åker till och med längra än så. För många är Dala Expot en naturlig träffpunkt. Hit kommer man för att träffa släkt och vänner. Mässan lockar besökare i alla åldrar, allt från maskin och jordbruksintresserade till tivolisugna barn. Här finns något för alla i familjen. I år fick jag följa med systrarna Nygårds till detta anrika expot som slog upp portarna nu sista helgen i Augusti. De är trogna besökare och brukar åka till dala expot varje år och även i år så var det ett efterlängtat arrangemang, ungefär i klass med Peace and love festivalen! Vi åkte tidigt lördag morgon och stannade sent inpå eftermiddagen.
Det var många utställningsteman bla, skogskörning med häst, kanin hoppning, lantbruksmaskiner, trollkarl, sång och musik, tivoli och marknad, energi, villa och trägård. Vi åkte inga karuseller men vi tittade på kaninhoppning och köpte sega remmar. Linda köpte en postlåda.

Dala Expo är tradition och konceptet har stått sig genom åren och intresset hos besökarna har hållit i sig. Från start har inriktiningen varit tydlig. En lantbruksmässa där produkter inom jord och skogsbruk dominerar bland utställarna. Här fanns oxå plats för ett omfattande program på underhållningssidan. ett återkommande insalg är tex kaninhoppningen som genomförs varje år och lockar många barnfamiljer till mässan. Bland de mest spekulära inslagen på Dala expo är Ingemar Johanssons boxuppvisningar på 1950-talet och mästerskapen i Nordiska Mästerskapen i motorsågning 2007. Mkt har ju förändrats under 57år men man har försökt att gå varligt fram Dala Expo månar om både tradition och att bibehålla den genuina mässkaraktren på evengemanget. Allt för att tillfredställa både nya och gamla trogna besökare.

Det bästa av allt är att allt pågår i tvådagar, man kan alltså köpa biljett för både lördag och söndag! Men jag nyttjade bara en dagars biljett!Som Jag Hade Dig Förut..

"du springer aldrig ifatt när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här
då kan det va försent att säga som det är

jag testar nya vägar som aldrig tycks ta slut
jag har försökt att fånga den andra men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans så jag säger rakt ut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära vill du där ifrån
jag vet att du har tänkt men berätta hur du mår

jag försöker träffa andra men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt
det är dags att lägga på men att stanna känns så rätt
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut"


Absolut kärlek..

Lilla absolut var tvärhalt igår när vi skulle träna.. Såg ut som att han fått en akut senskada =( han hade pulsen i senan så att man så att den pulserade såg ut som djupa böjsenan åkte ut och in och han var jätte öm. Jag trodde typ allt var över, min fina tävlingshäst! En senskada läker ju inte så fort och han är inte någon ungdom precis. det var värsta dramatiken i stallet. Tack alla snälla som hjälpte till, extra puss på jonna som kylde hans ben i nästan en timme! aja anyway så åkte vi till klinken idag och först trodde de att det var nått med gaffelbandet för han var öm där men det visade sej att han hade en hovböld och den skapade typ trycket över senan.. Thank god! Idag är vi sååå lättade, några veckors vila och lite gips är ingenting mot att stå flera månader och sen inte veta om han aldrig mer håller för att hoppa.. Nu håller jag tummarna för att den ska läka fort så vi kan köra igång igen! /rock on M

Min absolut och jag <3

ett fruktansvärt telefonsamtal..

kan inte fatta att det är sant.. helt sjuk, det känns så overkligt. jag fick nyss reda på att min barndomskompis, min allra första riktiga vän, kört ihjäl sej.. livet kan förändras på en sekund, så jäkla tragiskt. jag tänker på hans familj och alla andra i hans närhet.. rest in peace Simon..

ganska precis ett år sedan..

för ett år sedan just idag bestämde vi oss för att flytta till Sverige. När jag tänker på det idag så känns det så långt borta.. Frankrike och mitt perfecta liv utanför Paris. De härliga vännerna, proffsen, tävlingarna, glassiga festerna, dyra hästarna och såklart den perfecta pojkvännen..  Ibland undrar jag om jag gjorde rätt som valde att flytta hem. Sverige är verkligen inte lika glamoröst..  Fast och andra sidan efter två år hemmifrån så längtade jag faktist hem till mina vänner och min familj.  Något annat jag saknade var snön!! visst kan man åka till alperna, Chamonix är ju lovely men de är inte riktigt samma sak. Vintern var en enda lång och ruggig skåne höst!
Jag pratade med en kompis från Frankrike idag och han frågade om Alban, hur jag kände nu och om vi hade snackat nått. De kändes så skönt för jag har varit lite bitter men nu känner jag inget, absolut ingenting. Jag är varken arg eller ledsen när jag tänker på honom. Han har bränt sina chanser och jag tänker fortfarande inte svara på hans mejl eller när han ringer men jag är så over him! Jag kommer ihåg när allt skit hände så trodde jag aldrig de skulle gå över jag var så väldigt ledsen och arg. När syrran sa att de kommer gå över och bara nån vecka innan hade jag velat göra slut för jag var så trött på honom, fattade jag inte hur hon kunde säga så, jag trodde jag aldrig skulle kunna komma över honom men samtidigt kunde jag ju inte flytta till brasilien med en kille som varit otrogen.. vilken soppa de var =) jag vet inte om jag skrivit det förut men nu när facebook är vårat nya sociala verktyg där man håller sej uppdaterad och får reda på allt om alla.. anyway, ett av hans argument var,* men du hade ju ändrat status på facebook..   tydligen så var det helt ok att vara med nån annan då =) idiot! ni som känner mej vet ju att jag ändrade den där stausen så fort jag blev arg.. ;) haha, men hörde oxå om någon som fick reda på att den andra parnen ville skiljas genom att han ändrat status på fb.. helt sjukt, vart tog den verbala kommunikationen vägen..? Fire/M


Bdw bjuder på lite kort från france..I should know that you’re no good for me..

You change your mind
Like a girl changes clothes
Yeah you, PMS
Like a bitch
I would know

And you always think
Always speak
Crypticly

I should know
That you're no good for me

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in and you're out
You're up and you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
I should know that
you're not gonna change

[Someone call the doctor
Got a case of a love bi-polar
Stuck on a roller coaster
Can't get off this ride

You change your mind
Like a girl changes clothes..


En gång för längesen..

Igår började jag läsa i min första blogg som jag hade och hittade ett roligt inlägg från våran galna tid som jag tror uppskattas av alla inblandade ;) så här kommer det, speciellt för sivan.. haha Enjoy!!


En helg i motala..

Sön 3 jul 2005 20:57

Övrigt, 3755 läsare totalt

sivan, greta, barbro har varit å sommarens andra roadtrip..
En helg som blev väldigt intressant och lite ångestfylld =)..
Sivan: Hon var med om två äventyr, tyvärr visade det sig att det var botten-napp båda gångerna, synd att hon alltid fastnar i vassen..
Greta: Hon lyckades bättre än Sivan, men hon äger ju lite mer förstånd.
Om man säger som så, hon kastade pilen mitt i prick två gånger.
Barbro: Ja vad ska man säga om Barbro? Hon lyckades i alla fall få paddlarna i vattnet en kväll.

Vi kan i alla fall konstatera följande:
Alla motala-bor låter likadant,,
En del motala-bor är väldigt snälla,,
En del är väldigt konstiga,,
En del är snygga,,
En del är dryga,,
En del är gästvänliga,,
En del är mindre gästvänliga,,
En del är trevliga,,
En del är mindre trevliga,,
En del får man frukost av,,
En del får man inte ens vatten hos,,
En del är bra på sex,,
En del är mindre bra,,
Vart man än sover så tappar man bort smycken,,
Varamon är härligt,,
Harrys är roligt,,
Man får skavsår,,
Man kan gå vilse,,
Man får kondomer gratis i motala,, hmm, undrar varför?

Det kommer nog dröja ett tag innan vi kommer tillbaka till motala..


RSS 2.0