Dala expo

Varje år vallfärdar ca 15 000 besökare till Rommehedsfältet utanför Borlänge. Besökarna komer från hela Dalarna. Många åker till och med längra än så. För många är Dala Expot en naturlig träffpunkt. Hit kommer man för att träffa släkt och vänner. Mässan lockar besökare i alla åldrar, allt från maskin och jordbruksintresserade till tivolisugna barn. Här finns något för alla i familjen. I år fick jag följa med systrarna Nygårds till detta anrika expot som slog upp portarna nu sista helgen i Augusti. De är trogna besökare och brukar åka till dala expot varje år och även i år så var det ett efterlängtat arrangemang, ungefär i klass med Peace and love festivalen! Vi åkte tidigt lördag morgon och stannade sent inpå eftermiddagen.
Det var många utställningsteman bla, skogskörning med häst, kanin hoppning, lantbruksmaskiner, trollkarl, sång och musik, tivoli och marknad, energi, villa och trägård. Vi åkte inga karuseller men vi tittade på kaninhoppning och köpte sega remmar. Linda köpte en postlåda.

Dala Expo är tradition och konceptet har stått sig genom åren och intresset hos besökarna har hållit i sig. Från start har inriktiningen varit tydlig. En lantbruksmässa där produkter inom jord och skogsbruk dominerar bland utställarna. Här fanns oxå plats för ett omfattande program på underhållningssidan. ett återkommande insalg är tex kaninhoppningen som genomförs varje år och lockar många barnfamiljer till mässan. Bland de mest spekulära inslagen på Dala expo är Ingemar Johanssons boxuppvisningar på 1950-talet och mästerskapen i Nordiska Mästerskapen i motorsågning 2007. Mkt har ju förändrats under 57år men man har försökt att gå varligt fram Dala Expo månar om både tradition och att bibehålla den genuina mässkaraktren på evengemanget. Allt för att tillfredställa både nya och gamla trogna besökare.

Det bästa av allt är att allt pågår i tvådagar, man kan alltså köpa biljett för både lördag och söndag! Men jag nyttjade bara en dagars biljett!Kommentarer
Postat av: Anonym

snygga kläder som nyttjades! hmmmm

2009-08-23 @ 22:07:53
Postat av: Linda Nygårds

Vad fint skrivet Maya. Precis så är det ju! Hoppas du nyttjat din mässtidning, och att du blir med nästa år igen. Fundera på 2-dagars tills dess ;D Jamenar det blir ju bara 20 kr till för så mycket nöje! Som sagt - fundera - * blink

2009-08-24 @ 13:00:03
Postat av: maya

Jag har funderat och Ja det blir nog två dagars nästa år! Kanske han kan fixa in oss gratis nästa år, han traktor killen ;)

2009-09-23 @ 21:32:49
URL: http://missmaya.blogg.se/?tmp=2321231

Skriv en liten hälsning:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0