SAWASDEE KAP

Efter några upp-och-ner-vända dygn i Bangkok och ett till på ett tåg är vi framme i Koh Samui och för första gången kan vi slappna av. Första natten i Koh Samui sov vi 16 och 14 h vardera.

Blekare än blekast kom vi till tågstationen i Bangkok. Det skulle inte bli så svårt att slå ihjäl sex timmar fram tills nattåget gick 19:30. Vi slog oss ned på en bänkrad tre-fyra rader bakom ett gäng munkar. Deras kläder verkar omständiga att använda och vi undrar om de är nakna under deras orangea lakan. En av de äldre munkarna har tatueringar, troligen inte för att han tycker det är coolt.
Efter nån timme gick vi för att andas lite och kolla runt lite. Genast fick Maya en kompis: en 30-35 årig västerlänning med dreadlocks och ansiktet fyllt med tatueringar som såg ganska påtänd ut. Maya vitnade av skräck och han skrek "ni kunde väl vart trevliga iallafall, för helvete" när jag bad honom att gå därifrån.
På restaurangen några timmar senare käkade vi(precis som förra gången på samma restaurang) "Fried Pork & Sweet Sour and Steam Rice 30 bath". Några bord bort satt ett annat svenskt par. De fattade ingenting när hela stället ställde sig upp för att hedra nationalsången som troligen går på alla tv-kanaler och radiokanaler samtidigt när klockan slår rätt timma.

M&B - turister, 1-0

De ville vara med och spela Yatzi. Vi hade ingen aning om att det fanns så många regler och att det kunde vara så härligt att slå ett fyrtal redan på första omkastet.
De skulle vidare till Chiang Mai och gå nån trekkinggrej. Tydligen hade de också blivit lurade av en researrangör på en hel del pengar, men det sa vi inte.

M&B - turister, 2-0

Runt 22:00-snåret vände en av killarna som jobbade på tåget på våra sittdynor och förvandlade ut dem till en säng. Han passade på att fråga om jag ville röka weed med honom.
Vi bytte en av våra två överslafar till en underslaf, där vi misstänkte att vi skulle kunna ligga och sova iallafall hjälpligt, av en ung tjej. Vi hade först frågat en annan tjej men hon var inte intresserad: kanske för att hon var med barn.
Vi knölade ner oss och packningen, som tjänade gigantisk extra huvudkudde, och iallafall jag kunde inte sova en sekund. Maya fick nog ihop en eller kanske två timmar nog slutet av resan.
Vid 23-tiden började festandet mellan vagnarna: tågkillar och turister. Jag misstänkte att de rånar alla som vill röka weed med dem eftersom de definitivt inte är i sina sovalkover.
6:30 skulle vi vart framme vid tågstationen i Surat Thani(för att sedan åka buss i nån timme..) men 8:30 börjar vi fundera på om vi skulle gått av nånstans tidigare. Vi är inte så pigga vid det läget.
Vi hinner inte mer än av tåget förräns vi blir ombedda att gå ombord på en buss. Denna resa tog ungefär två timmar och vi hann bli ganska irriterade och sura eftersom vi inte ätit sen 17:00 dagen innan. Klockan elva går båten och vi upptäcker med stor gläjde att det visst serveras mat, iallafall chips och godis, på båten. Synd att man inte kunde köpa sömn där.

Maya skyndar till fönstret nu, nån stackare är nog döende. Nej, det var bara fyrverkerier.

Väl i land börjar vi oroa oss för att våran skjuts inte ska vara där i tid, för att vi missat vad han som bilen egentligen sa på knacklig engelska, för att de lurat oss på 400 baht och för att vi är så blåsta och går på allting hela tiden, och om vi inte får skjuts direkt till vårt hotell nu så dör vi nog på fläcken. Han stod där och hade en skylt som det stod BJORN på. Han hörde på våran accent(?) att vi var svenskar.

Vi lastade in grejerna på rummet, som var över allt förväntan och påminner väldigt mycket om Grand Hotels i Falun, och drog iväg för att bada i poolen samt handla lite förnödenheter längs gatan.
Bland annat köpte vi sömntabletter på apoteket för att säkra en natts säker och ostörd sömn. Maya somnade ca 17:00, jag nån timme efter och vi vaknade vid 12- respektive 14-snåret.

Det har vart ganska kasst väder idag(molnigt) och vi har än så länge inte lämnat hotellrummet i andra ärenden än lite take away-mat. Äntligen kan man varva ner och göra absolut ingenting med gott samvete.

Imorgon hyr vi motorcykel och drar till en annan strand där det är mer turister och mer drag. Vi ska försöka köpa lite kläder vi inte skäms för och förhoppningsvis hittar vi ett gym där jag kan träna lite thaiboxning. Givetvis badar vi i havet och solar en lite.Såhär ser man ut när man blir bjuden på brajj.

Kommentarer
Postat av: Bror

Låter ju grymt spännande därnere. Fortsätt o skriv något inlägg då o då,

Krams

2011-01-13 @ 21:54:57

Skriv en liten hälsning:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0